"Nezih Demirkent Çok Kişiye Yön Veren, Duayen Bir İsimdi."
11.02.2020

Törende konuşan Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Didem Demirkent, babası Nezih Demirkent'in 19'uncu, annesinin ise geçen hafta itibarıyla 14'üncü ölüm yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Babasının mesleğinin gazetecilik olduğunu anımsatan Demirkent, şunları kaydetti:

"Çok kişiye yön verirdi, duayen bir isimdi. Ama onun çok farklı yönleri de vardı. Şu anda sadece Dünya gazetesi ile anılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendisi çok iyi bir yüzücüydü, iyi bir voleybol antrenörüydü, çok iyi bir spor yazarıydı, örgütçüydü. Bunların hiçbirini kendine saklamak istemedi. Şimdi bütün bunları gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Biz bu vakfı kurarken bir yol açtığımızı düşünüyoruz. Sizlerin değerli katkılarıyla çok sağlıklı ilerleyeceğinden eminim."